Ajankohtaista

SUOMI 100 VUOTTA - MENU PÖLLÖWAARISSA 21.8. - 31.10.

14.08.2017

Suomi juhlii 100-vuotista itsenäisyyttään ja me Pöllöwaarissa haluamme kunnioittaa osaltamme juhlavuotta omalla juhlamenulla. Vaihtuvat menut tuovat esiin kotimaisia, puhtaita raaka-aineita, jotka ilmentävät sen hetkistä sesonkia. Suomalaista osaamista löytyy myös viinien valmistuksesta. Pöllöwaarissa niitä on vuoden aikana mahdollisuus maistella menujen seuraksi suositeltujen viinien myötä.

Alkuruoksi valmistetaan tar tar Ahvenanmaan karitsan fileestä. Majoneesi tuo kokonaisuuteen runsautta ja pehmeyttä kun taas pikkelöidyt mustaherukat antavat tarvittavaa raikkautta. Alkuruoan viinin valmistaa Jarkko Peränen, joka on tuottanut Toscanassa viinejä runsaan 10 vuoden ajan. La Misse di Candialle edustaa puhdasta ja raikasta Chianti- tyyliä luoden ihanan kokonaisuuden ruoan kanssa.

Pääruoaksi haudutetaan päivän saannin mukaan kuhaa tai siikaa purjon kera. Fenkoli antaa hyvän mausteisen lisän samoin kuin savuvoikastike tuo oman pikantin mausteensa kokonaisuuteen. Annoksen kumppaniksi kaadamme  Outi Jakovirran valmistaman viinin Uudesta-Seelannista. Julicher Estate Sauvignon Blanc on tyypillisen aromaattinen, mutta pieni määrä tammea kypsytyksessä takaa monivivahteisuuden ja hieman pehmeämmän luonteen.

Jälkiruokana iloitellaan tähtianiksella maustetulla omenalla. Sitruunamelissamarenkin on ihana lisä yhdessä pehmeän tuorejuustosorbetin kera. Juha Berglundin tila Château Carsin, Ranskan Bordeaux´ssa on makean viinin takana. Rusinoituneista Semillon- rypäleistä valmistettu, intensiivisen makea ja runsaan hedelmäinen viini on klassinen kumppani omenan seuraksi.

Menu 56€
Viinit menulle 28€
Alkoholiton juomapaketti 18€

Tervetuloa!

« Takaisin