Ajankohtaista

SUOMI 100 VUOTTA - MENU PÖLLÖWAARISSA 5.6. - 19.8.

01.06.2017

Suomi juhlii 100-vuotista itsenäisyyttään ja me Pöllöwaarissa haluamme kunnioittaa osaltamme juhlavuotta omalla juhlamenulla. Vaihtuvat menut tuovat esiin kotimaisia, puhtaita raaka-aineita, jotka ilmentävät sen hetkistä sesonkia. Suomalaista osaamista löytyy myös viinien valmistuksesta. Pöllöwaarissa niitä on vuoden aikana mahdollisuus maistella menujen seuraksi suositeltujen viinien myötä.

Kesäinen menumme alkaa kotimaisella possun plumalla, joka on niskan ja ulkofileen välissä sijaitseva maukas ruhon osa. Pluma hiiligrillataan big green egg- grillissä, jolloin hiilestä saadaan mahtavaa makua mukaan. Annokseen marinoidaan punakaalia kylkeen lehtipersiljamajoneesin kera. Viiniksi löysimme Outi Jakovirran valmistaman 99 Rows Pinot Noir- viini Uudesta-Seelannista. Outi on työskennellyt Julicher Estaten viinintekijänä ja ollut nostamassa tilan maailman maineeseen.

Pääruoaksi paistetaan päivän saannin mukaan kuhaa tai siikaa kesäsipulin kera. Nostalgisia muistoja mieleen tuo täyteläinen perunaterriini, johon maun antaa pinaatti, kananmuna ja paahdettu voi. Annoksen kumppaniksi kaadamme  Outi Jakovirran uudemman projektin - Three Barrel Projectin - helmen. Bordeaux´n alueelta peräisin oleva L´ Antidote Blanc sekoitetaan Sauvignon Blancista ja Sauvignon Gris- lajikkeista. Jälkimmäiset rypäleet ovat peräisin suomalaiskomennossa toimivan Château Carsin´n tilalta.

Jälkiruokana iloitellaan jyväskyläläisen Pandan valkosuklaalla, joka paahdetaan ja valmistetaan mousseksi. Mustaherukat antavat makunsa jäätelöön ja keittoon. Kotimaista viinintuotantoa päästään maistelemaan jälkiruuan seurana - Hämeenlinnan kupeessa sijaitsevan Lepaan Viinitilan hurmaavaa "Elina" Mustaherukkaviiniä.

Menu 56€
Viinit menulle 31€
Alkoholiton juomapaketti 18€

Tervetuloa!

« Takaisin