Ajankohtaista

SUOMI 100 VUOTTA - MENU PÖLLÖWAARISSA 2.10. - 23.11.

14.08.2017

Suomi juhlii 100-vuotista itsenäisyyttään ja me Pöllöwaarissa haluamme kunnioittaa osaltamme juhlavuotta omalla juhlamenulla. Vaihtuvat menut tuovat esiin kotimaisia, puhtaita raaka-aineita, jotka ilmentävät sen hetkistä sesonkia. Suomalaista osaamista löytyy myös viinien valmistuksesta. Pöllöwaarissa niitä on vuoden aikana mahdollisuus maistella menujen seuraksi suositeltujen viinien myötä.

Alkuruoaksi valmistetaan samettisen pehmeä linnunmaksamousse, jonka kera tarjoillaan kuivattua Hauhalan hanhen rintaa. Syysomena ja lipsitkalla maustettu briossi viimeistelevät maut yhteen. Klassinen viiniyhdistelmä moussen kanssa on makea viini jalohomeisista rypäleistä. Suomalaistila Châteat Carsin Bordeaux´ssa tuottaa ihanan makean viinin Cadillacin alueella.

Pääruoaksi paistetaan päivän saannin mukaan kuhaa tai siikaa punajuuren kera. Lisäksi freesataan sesongin suppilovahveroita ja porkkanaa. Rhône-joen varrella, Etelä-Ranskassa sijaitsee Château de Montfaucon, jonka upea valkoviini Comtesse Madeleine 2015 on miellyttävän hedelmäinen ja kevyen tamminen, joten se on omiaan sienten ja juuresten luomaan maanläheiseen makumaailmaan.

Jälkiruokakana iloitellaan tyrnijäädykeellä. Porkkanakreemi ja kaurakeksi viimeistelevät makean, mutta raikkaan annoksen. Kotimaista marjaviinituotantoa edustaa Valamon Luostarin Jälkiruokaviini. Se tehdään valkoherukoista, karviaisesta ja lakoista. Ihanan makea maku on samalla erittäin raikas.

Menu 56€
Viinit menulle 29€
Alkoholiton juomapaketti 18€

Tervetuloa!

« Takaisin